maanantai 29. syyskuuta 2008

Äänirunoa Ylen Radio 1:ssä

Lainaan tässä Ylen Radio:n1 sivulta suoraan:

Ääniversumi

"Maanantaisin klo 23.00 - 24.00

Ääniversumin ohjelmia voidaan kutsua radiofoniseksi taiteeksi, akustisiksi teoksiksi tai ääni-ilmaisuksi.
(Yleinen)

"Ääniversumi venyttää korvia YLE Radio 1:ssä joka maanantai-ilta.

Tomomi Adachi hakee 29.9.08 ohjelmassa ääni-ilmaisun ulottuvuuksia ohjelmassa , joka on äänirunouden ja esittävän äänitaiteen kansainvälisesti tunnetuimpia persoonallisuuksia tällä hetkellä. Adachi esittää monipuolisia improvisaatioita omalla äänellään, manipuloituna ja ilman. Tyyli vaihtelee herkästä äännähtelystä rajuun, pidäkkeettömään menoon.


Kirsikankukkia ja materialismia.
29.9.2008 klo 23:00 Kesto 00:56:04
Tomomi Adachi on äänirunouden ja esittävän äänitaiteen kansainvälisesti tunnetuimpia persoonallisuuksia tällä hetkellä. Tyyli vaihtelee herkästä äännähtelystä rajuun, pidäkkeettömään menoon. Toisaalta hän kierrättää äänensä itse rakentamiensa äänenmuokkauslaitteiden läpi, jolloin lopputulos on avaruus ? tai scifi-ääntä. Toinen Adachin lajeista on elektroninen musiikki, tämäkin omatekoisilla sähkösoittimilla. Adachin mielestä hyvässä taiteessa on mukana huumoria. Ohjelmassa kuullaan eri puolia hänen ohjelmistostaan. Adachi kävi Ääniversumin studiossa lyhyellä Suomen vierailullaan."
» Kuuntele


http://www.yle.fi/radiosoitin/index.php?category=85&clip=62026

"Akustista ja vuosisadan vaihteen musiikkia.
15.9.2008 klo 23:10 Kesto 00:43:58
Ääniruno-ohjelma, jossa Leevi Lehto esittää Eino Leinon, Otto Mannisen, Charles Bernsteinin, Lars Mikael Raattamaan, John Keatsin ja omia runojaan.
» Kuuntele

Kehräyksiä
- Sävellettyjä rakkausrunoja

: Ääniversumi
Lähetetty 23.6.2008. Nyt netissä.

Kehräyksiä kuultiin ja nähtiin alunperin helmikuussa Galleria Forum Boxissa Helsingissä, ja Ääniversumissa kuullaan nyt radiolle nauhoitettu versio. Teoksen esittää yhtye Vekset eli Jarmo Julkunen, Mikko Perkola ja Yrjänä Sauros. Aluksi tuottaja Mikko Ahonen jututtaa Yrjänä Saurosta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti